Ben je een echte koffieliefhebber en wil je genieten van de beste koffie? Jaarlijks beoordeelt een onafhankelijke jury 200 horecagelegenheden op koffie. De uitslag is voor veel Nederlanders gunstig, aangezien de beste koffie van Nederland gedronken kan worden in een plaats die centraal ligt in Nederland. Voor de lekkerste koffie van 2018 ga je naar… Amersfoort!

Boot Koffie nummer 1

De 1e plaats in de Misset Horeca Koffie Top 100 is voor Boot Koffie. De jury was vooral onder de indruk van de fenomenale filterkoffie, espresso en kennis en liefde voor koffie.

Filterkoffie

Het bijzondere aan de presentatie van de filterkoffie is dat deze geserveerd werden in een voorverwarmd wijnglas. Koffie in een wijnglas, zie je het al voor je? Na het zetten van de koffie werd de koffie vijf keer gekarafeerd, zodat er zuurstof wordt toegevoegd en de aroma’s nog meer los komen. Door het gebruiken van Amersfoorts kraanwater wilde Boot Koffie ook het lokale terroir naar voren laten komen.

Het resultaat was een vol en romig mondgevoel. De koffie is perfect bereid en dat in de smaak amandellikeur, aardbeien, kersen, bramen, marsepein en rokerige whisky. De jury gaf aan alles te proeven wat de barista omschreef in de smaakomschrijving. En zelfs nog méér…

Espresso

Bij de espresso komen de zachte boter en pittig-bittere cacao subtiel naar voren, zonder dat je het zoete fruit van de bessen niet meer smaakt. Een boterachtig begin dat over gaat in fruitige chocolade met rode bessen. Bij het lezen krijg je al zin in een heerlijke espresso.

De liefde en kennis

Met de liefde en kennis op het gebied van koffie zit het bij Boot Koffie wel goed. Uit alles wat ze doen, bereiden en vertellen blijkt dat de mensen van Boot Koffie echte specialisten zijn. De combinatie van deze liefde en kennis met de uitstekende koffie leidt tot een zwaar verdiende 1e plek in de Koffie Top 100.

Wil je genieten van de beste koffie van Nederland? Kom dan eens langs bij Boot Koffie en laat je verrassen door de geweldige smaken die de koffies van dit bedrijf hebben.