Het vinden van de juiste datingsite is niet makkelijk. Er zijn inmiddels heel veel sites te vinden, waarvan een aantal gratis zijn, en anderen die juist erg duur zijn. De één is speciaal voor gay dating, de ander voor het vinden van iemand die bij je in de buurt woont… Er is keuze genoeg. Maar waar moet je op letten bij het zoeken van een goede datingsite? En hoe kies je degene die bij jou past? Met deze tips hopen we je op weg te helpen naar het vinden van de ware liefde.

Verschillende soorten datingsites – Welke past bij jou?

Ben jij op zoek naar een serieuze relatie, een one night stand of wil je gewoon gezellig daten? Beslis dan eerst of je lid wil worden van een algemene datingsite, waar je mensen vindt die juist wel of niet een serieuze relatie willen, of een gespecialiseerde site waar je gelijkgezinden zal ontmoeten. 

Ook moet je bedenken wat voor persoon je zoekt. Iemand van jouw leeftijd of juist een veel jonger of ouder persoon, een man of een vrouw, iemand met een hoog opleidingsniveau… Zet een aantal criteria voor jezelf op papier en kijk waar de verschillende sites in gespecialiseerd zijn.

Vergelijk verschillende sites

Schrijf je niet meteen in op de eerste de beste site. Een dating site vergelijken is een slimme zet omdat je misschien wel iets veel beters tegenkomt na een korte zoektocht. Vergelijk de ‘specialisaties’ van de site, maar ook de prijs. En let op, want sommige sites bieden een gratis account aan, maar eenmaal ingelogd zul je merken dat je er weinig mee kunt. Zo kun je bijvoorbeeld maar een gelimiteerd aantal profielen bekijken of kun je geen berichten sturen. Bekijk dus altijd de voorwaarden van het gratis account voor je je inschrijft. Check ook of je opeens aan een abonnement vast zal zitten of niet.