Wij maken het hele jaar door graag zelfgemaakte taarten, of het nu gaat om fruittaarten in het voorjaar, no-baktaarten in de zomer, vakantietaarten in de herfst of warm gebakken taarten in de winter. Als het aankomt op het serveren van zelfgemaakte taart aan je vrienden en familie, wil je echt indruk maken.

Een van de gemakkelijkste manieren om jouw taart van gewoon naar buitengewoon te brengen is het toevoegen van decoratieve randen aan de taartkorst, daarom delen we enkele van onze beste tips en trucs over hoe je taartkorst kunt versieren. Je zult versteld staan hoe eenvoudig het is om je eigen zelfgemaakte taart eruit te laten zien alsof hij gewoon uit een bakkerij van wereldklasse komt!

Toch liever een prachtige taart laten maken? Bij taartenwinkel.nl kun je terecht voor allerlei soorten taarten, zoals 3D taarten en kindertaarten.

Taartranden ideeën

Plaats je zelfgemaakte of in de winkel gekochte taartkorst in een taartplaat en laat de korst ongeveer 4 centimeter overhangen. Knip eventueel extra deeg bij met een keukenschaar of een schilmesje. Stop het overtollige deeg onder de rand van de korst. Dit helpt de rand op te bouwen en voorkomt dat deze tijdens het bakken naar beneden glijdt.

Gegoten taartrand

Leg de bovenkant van je wijsvinger tegen de binnenkant van het deeg en druk met de duim en wijsvinger van je andere hand het deeg rond je wijsvinger, waardoor een soort V-vorm ontstaat.

Geschulpte taartrand

Deze is vergelijkbaar met een geribbelde rand, behalve dat het patroon breder is. Het verschil is dat je een knokkel aan de binnenkant gebruikt en er omheen drukt. Dit type taartkorstrand geeft je taart een landelijke look.

Taartrand met kuiltjes

In plaats van het deeg vast te knijpen, zoals je zou doen met een geribbelde rand of schulprand, gebruik je het handvat van een houten lepel om inkepingen rondom de korst te maken. Dit type taartkorstrand geeft je taart een leuke en grillige look.

Hoe je ook besluit om je taartrand te versieren, je wilt er zeker van zijn dat je, als je klaar bent met versieren, het deeg met een vork aan de zijkanten en de bodem prikt. Dit zorgt ervoor dat het zijn vorm behoudt en niet opwaait.

Als de tijd het toelaat, raden we aan om de korst minstens een uur in de koelkast te plaatsen alvorens de taart te bakken of te vullen, zodat de taart zich kan ontspannen en zijn vorm beter vasthoudt.