Het inrichten van een restaurant kan erg lastig zijn. Zo zul je met erg veel dingen rekening moeten houden. Naast dat het er representatief uit moet zien, moet het ook goed werkbaar zijn. Het kan dan ook een hele klus zijn om de keuken van een restaurant goed in te richten. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om de hulp in te schakelen van een expert. Echter hoeft dit niet altijd nodig te zijn. Zo zijn er hieronder een aantal tips die jou kunnen helpen bij het inrichten van een Horeca keuken.

Waar houd je rekening mee?

Wanneer je een restaurantkeuken wilt inrichten, is het handig om te weten waarmee je rekening moet houden. Het is dan ook aan te raden om hier een goed plan voor op te stellen. Je hebt namelijk niet alleen te maken met de productiekamer, maar ook met de personeelskamer, opslagruimte en stockageruimte. Het is handig om eerst goed na te denken hoe je dit het best op elkaar kunt afstemmen.

Hoe richt je de keuken zelf in?

Als je de algemene inrichting duidelijk hebt, kun je kijken naar de de details. Bij het ontwerpen hiervan, is het van belang dat de ruimtes voldoen aan de HACCP-wetgeving. Dit omdat je anders erg vervelende boetes kunt krijgen en in het ergste geval de tent moet sluiten. Daarnaast is het handig als je de keuken op een manier inricht dat alles op elkaar is afgestemd. Zo beperk je de hoeveelheid handelingen en dat is gunstig op het moment dat het restaurant open is. Daarnaast is het van groot belang dat de paden in de keuken ruim genoeg zijn. Het laatste wat je wilt hebben is dat koks ruzie met elkaar krijgen omdat ze een tekort aan ruimte hebben. Als laatste is het erg handig als je goede horeca koelkast hebt. Zo zijn er verschillende modellen op de markt en werken ze niet allemaal even prettig.