Een succesvol restaurant draait niet alleen maar om voedsel. Natuurlijk is het een zeer belangrijk deel, maar de look en de feeling van je restaurant spelen ook een cruciale rol in de ervaring van de klant. Daarom moet je restaurant een aantrekkelijke en comfortabele uitstraling hebben. Gelukkig zijn er duizenden decoratie ideeën die je kunt toepassen op jouw restaurant. In dit artikel zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

Hou het verkooppunt uit zicht

Hou elektrische apparaten uit zicht wanneer dit mogelijk is. Dit betekent dat je de kassa uit de buurt houdt van de ruimte waar gegeten wordt, zodat dit de gasten niet afleid van hun ervaring.

Maak binnen reclame

Gebruik je muur als reclamebord voor je eigen producten. Het is een handige plek voor gasten om geïnformeerd te worden over wat ze eten en een geweldige manier om de ruimte te gebruiken. Zorg er wel voor dat het adverteren niet te agressief is. Vermeld een aantal grappige weetjes en laat zien wat het restaurant te bieden heeft.

Wees Instagram waardig

Maak gebruik van mensen die graag hun voedsel op Instagram posten door de ruimte IG-waardig te maken. Zorg voor mooie kleurpaletten en lampen die het eten visueel aantrekkelijk maken. Denk ook aan voorwerpen die duidelijk laten zien wat voor producten er geserveerd worden, zoals een metalen wijnrek of een bak met krabben.

Hou het simpel

Als je wil dat het voedsel voor zichzelf spreekt, is de minimalistische aanpak de juiste voor jouw restaurant. Less is namelijk more. Een schone, minimalistische inrichting zorgt ervoor dat je gasten niet snel afgeleid zijn.

Ga voor groen

Als je het woord ‘groen’ hoort denk je waarschijnlijk meteen aan meteen aan milieuvriendelijk en energie besparen. Dit kun je ook doen met een restaurant. Maar je kan ook een stap verder gaan door planten, bloemen en kruiden te plaatsen in het restaurant.

Het belangrijkste is dat jij een inrichting kiest die bij jouw restaurant past. Succes!