Heeft u een grote voorraad uien die u met kwaliteit aan uw klanten wilt leveren? Hoe zorgt u dat de uien in uw assortiment lang genoeg bewaard kunnen blijven, zonder dat ze dreigen uit te drogen of zelfs te rotten? Met de uienbewaring van Tolsma-Grisnich verhoogt u de levensduur en kwaliteit van uw uien die u met liefde aan uw klanten verkoopt.

In deze blog leest u hoe de uienbewaring van Tolsma-Grisnich werkt en op welke manier met luchtstroom wordt gezorgd voor een hogere kwaliteit van de uien. De werking van de uienbewaring komt in dit artikel aan bod en u maakt kort kennis met andere koel- en bewaarinstallaties van Tolsma-Grisnich.

Hoe werkt uienbewaring?

Bij de uienbewaring kunnen de uien in continue, energiezuinig en weeronafhankelijke omstandigheden gedroogd worden. In een nieuwbouw ruim waar al een koelinstallatie aanwezig is, is uienbewaring door condensdroging extra interessant. De koeling draagt namelijk bij aan het bewaringsproces en dus aan een langere houdbaarheid van de uien.

De koude lucht uit de koeling wordt naar een bypasscondensor, een soort verwarmingsblok, geleid waar de lucht opwarmt. De opgewarmde lucht stroomt langs de uien, die op hun beurt vocht afgeven en op temperatuur blijven. De lucht die vochtig is geworden circuleert terug naar de koeler waar het vocht uit de lucht wordt gehaald. Op diverse manieren kunnen de koel- en verwarmingselementen in de ruimte worden ingebouwd, zodat iedere uienbewaring op maat gemaakt kan worden voor het optimaal bewaren van de uien.

Andere manieren om te koelen en te bewaren

Voor uienbewaring waarmee u de kwaliteit van de uien verhoogt en bovendien de houdbaarheid verlengt, bent u bij Tolsma-Grisnich aan het juiste adres. En dat is niet alles, want ook andere koelings- en bewaarsystemen zijn bij dit bedrijf beschikbaar. Een aantal interessante voorbeelden hiervan zijn:

  • Duurzaam ontworpen en met een hoog rendement zijn de ventilatoren goed voor het bewaren van groenten, bolgewassen, uien en aardappelen. U beheerst het klimaat en de luchtvochtigheid door de warme en koude lucht dankzij de ventilator te verplaatsen.
  • Met mobiele koelingen creëert u in uw opslagplaats een perfect klimaat dat de kwaliteit van het product verhoogt. Ze zijn snel, flexibel en handig in het gebruik.
  • Voor een uitermate hoog rendement kunt u gebruikmaken van mechanische koelingen. Met de nieuwste technieken drogen uw producten minimaal in terwijl u maximaal energie bespaart.
  • Met speciale technieken is kistenbewaring een goede oplossing om uw knolgewassen en groenten lang te bewaren. De inrichting van de kisten en de diverse ventilatiesystemen dragen bij aan een goede bewaring van uw producten.

Kwalitatieve uienbewaring koopt u bij Tolsma-Grisnich

Wilt u niet langer uien weg moeten gooien omdat u een grote hoeveelheid niet kunt bewaren? Of zoekt u naar meer manieren om uw uien en andere gewassen optimaal te bewaren? Laat u vrijblijvend informeren door de deskundigen van Tolsma-Grisnich en zorg met een goede uienbewaring voor de perfecte uien. Niet alleen u bent blij, ook uw klanten stelt u tevreden met uien van hoge kwaliteit.