Voor veel mensen is het een strijd die dagelijks wordt gevoerd. We zitten gezellig ‘s avonds voor de televisie en dan is het moeilijk om de verleiding voor snoepen te weerstaan. We zitten gezellig onder een dekentje naar onze favoriete serie te kijken en dan kan daar natuurlijk geen snack bij ontbreken. Maar waarom zou die snack altijd ongezond moeten zijn. Tijd om het helemaal over een andere boog te gooien en volledig te kiezen voor gezonde snacks! 

Gezonde snacks 

Veel mensen hebben een verkeerd beeld over diëten of op hun eten letten. Er wordt meestal gedacht dat er niet meer gesnackt mag worden, maar dit is een totaal foute gedachte. Er mag zeker nog aan snacks worden gedaan, maar kies dan voor gezonde snacks! Gezond snacken gedurende de dag zorgt er zelfs voor dat je tijdens het ontbijt, de lunch en het diner niet te veel gaat eten. Het is dus om verschillende redenen een goed idee. Bij gezonde snacks gaat het vooral om snacks die niet te veel suiker, calorieën en vetten bevatten.  

Lepel, Vork, Bestek, Poedersuiker, Silhouet, Eten

Kleine hoeveelheden 

Bij gezond snacken is het niet alleen de bedoeling om te letten op bepaalde voedingsstoffen die er in zitten, maar ook op de hoeveelheid die je eet letten is aangeraden. Er is zeker en vast niets mis met eens een stukje pure chocolade, noten of zelfs een koekje, zolang je hierin niet overdrijft. Tot 5 keer per dag een kleine gezonde snack eten, is zeker en vast een onderdeel van een gezond voedingspatroon. Eet ze op momenten waarop je weet dat je het meest honger hebt, om te vermijden dat je te veel gaat eten.  

Ijsje, Smelten, Hete, Roomijslepel, Verleiding

Tips om gezond te snacken

Wil je meer te weten komen over recepten, op welke manieren je gezonde snacks kan bereiden en wat er bijvoorbeeld gezond is vlak na het sporten? Dan kan je eens gaan rondneuzen op https://gezondsnacken.nl! Zo kan informatie en tips opdoen over gezond snacken, maar zelfs ook over gezonde maaltijden in het algemeen. Je leert hoe je je gezonde dingen kan bereiden door bakken, roosteren en zelfs frituren. Surfen maar dus!