Als horecabedrijf draait alles om de service. De service moet altijd goed zijn en daarnaast ook consistent. Het is dan in veel gevallen ook belangrijk om als organisatie deze zogenaamde service-standaarden op papier te zetten, zodat je dit ook kan meten en ook aan het personeel kenbaar kan maken wat het streven is en wat goede service concreet betekent.

Uiteraard is het belangrijk dat de juiste voorwaarden geschept worden om deze service te verlenen. Een van de onderdelen hiervan is goede kassa software. Er zijn zeer veel horecabedrijven die werken met verouderde kassasystemen, wat een gemiste kans is, omdat je met een modern kassasysteem diverse processen in de bedrijfsvoering aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter kan maken.

Kassa software moet makkelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor de bediening

Vooral voor bedrijven met een terras en horecazaken van grote omvang, is een modern kassasysteem met handhelds zeer belangrijk. Handhelds zijn zogenaamde mobiele kassa’s die het personeel mee kan nemen naar de tafel toe. De bediening hoeft hierdoor aanzienlijk minder afstand af te leggen tussen de kassa en de gast, waardoor de gast sneller bediend kan worden.

Tip: Untill – Kassasysteem horeca kopen die je zaak op voorsprong zet?

Een ander voordeel, is dat je aan tafel eenvoudig de bestelling kan herhalen en direct in het systeem kan zetten, zodat de bar en de keuken direct beginnen met het verwerken van de bestelling. Gedoe met notitieblokjes en eventueel foutieve bestellingen zijn dan ook definitief verleden tijd met dit soort geavanceerde systemen. Het is hierbij ook belangrijk dat het systeem gebruiksvriendelijk is en is ingericht om het zo makkelijk mogelijk voor de bediening te maken.

Kassasoftware kan helpen bij efficiënt voorraadbeheer

Naast het verbeteren van diverse componenten in de service voor de gast, zijn er nog meer positieve invloeden van een goed en modern kassasysteem. Er zijn namelijk diverse integraties van kassa software met de reserveringssoftware, boekhoudprogramma’s en software waarbij de bestelling aan leveranciers gedaan worden.

Uitgelicht: Untill – POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

Door hier optimaal gebruik van te maken, wordt de data van de verkochte items direct in het systeem gezet en bij wijze van spreken op de bestellijst gezet, zodat je deze enkel nog hoeft te controleren en je niet alle producten manueel hoeft te tellen. Ook is het een stuk eenvoudiger op basis van de data in het systeem om de piekdruktes te meten, zodat je de personeelsbezetting hier op kan aanpassen en kan optimaliseren.