De vrouw achter de Veuve Ambal champagne is Anne Marie Ninot. Ze werd geboren in 1859 in Rully, midden in de Bourgondische wijnstreek. Ze trouwde met een Parijse bankier, Antoine Emile Ambal waarmee ze twee kinderen kreeg.

Na het overlijden van haar man keerde Anne Marie Ninot terug naar haar geboortedorp Rully waar haar broer een wijnhandel bezat. Gedreven door haar voorliefde voor wijnen creëerde ze uiteindelijk een eigen Maison. De wijnen, zowel de witte als de rode, werden geproduceerd volgens de champagne methode. Door de hoge kwaliteit van de Veuve Ambal viel op bij de fijnproevers en werd

Het veelzijdige assortiment van Veuve Ambal

Veuve Ambal heeft verschillende soorten mousserende wijnen in haar assortiment. Echter de parel van haar assortiment is de Crémant de Bourgogne. De toewijding en talent van het team heeft ervoor gezorgd dat Veuve Ambal zich marktleider en specialist van deze benaming mag noemen.

De Veuve Ambal Expression kenmerkt zich door zijn opvallende fles.Elk design van de fles is uniek en staat voor de verschillende UNESCO terroirs die de Bourgogne telt. De druiven komen van wijnranken die 25 jaar oud zijn en dat proef je ervan af. Een fles  met een verhaal dus.

Daarnaast bevat het assortiment nog een aantal bijzondere mousserende wijnen. De Veuve Ambal Ice en de Ice Rosé. Deze mousserende wijnen zijn de nieuwe hit op de stranden van de Côte d’Azur en wint het aan populariteit in Nederland. Je dient ze met ijs te drinken en zijn bij uitstek geschikt voor de warme zomerdagen.

Naast al deze bijzondere wijnen is ook de Grande Cuvée Brut van dit wijnhuis erg bekend. Met deze mousserende wijn won het bedrijf in 2014 zelfs 2 gouden medailles tijdens een internationale wedstrijd. In 2017 werd ze nog beloond met een zilveren medaille.

Uiteraard is dit nog maar een kleine greep uit het assortiment van Veuve Ambal. Het wijnhuis heeft nog veel meer wijnen met iedere een eigen verhaal in haars schappen liggen.